Kasları Şişiren En İyi Full Body Antrenman Programı

13-11-2023 14:55
Kasları Şişiren En İyi Full Body Antrenman Programı

Kasları Şişiren En İyi Full Body Antrenman Programı

Vücudunuzu geliştirmek, kas kütlenizi artırmak ve kas gücünüzü yükseltmek için uğraşıyorsunuz ancak bunun için yeterli vaktiniz yok mu? Ya da daha kısa sürede sonuç almak mı istiyorsunuz? O halde kaslarınızı şişiren, sizi kısa sürede hayal ettiğiniz vücuda ulaştırabilecek full body antrenman programı ile bunu başarabilirsiniz. Bu program ile aynı gün içerisinde vücudunuzdaki tüm kasları çalıştırdığınız için kaslarınız yoğun bir gelişme gösterecektir. Ancak bu süreçte beslenmenize ve protein takviyenize de ekstra dikkat etmeniz gerekir. O halde bu programdan ve süreçten tüm detayları ile bahsedelim.

Full Body Antrenman Programı Nedir?

Kas kütlenizi ve gücünüzü artırmak, vücudunuza direnç kazandırmak ve kas kazanma hızınızı artırmak için bir gün içerisinde tüm vücuttaki kasların çalıştırılması, full body antrenman programı olarak adlandırılmaktadır. Vücudunuzdaki kas kütlesini artırmak ve daha kısa sürede bunu başarmak için belirli günlerde tüm vücut antrenman programı yapılması gerekir. Çünkü bazı durumlarda kişi yeterince spora vakit ayıramaz ve hatta bunu düzenli olarak gerçekleştiremez. Vakit olan birkaç günde spor yaptığında ise yeterli verimi alamayacağı için spor yapma isteği ortadan kalkabilir. İşte bunun için full body antrenman süreci ile haftanın her günü değil de yalnızca birkaç günü spor yaparak hayalini kurduğunuz vücudu ortaya çıkarabilirsiniz.

Her antrenman programında doğru hareketleri uygulamak, yeterli tekrar ve set sayısına ulaşmak son derece önemlidir. Bu durum tüm vücut antrenman programında daha da önemli hale gelir. Ayrıca beslenmeye de ekstra dikkat edilmesi gerekir. Yeterli protein alınmalı, yağ yakım süreci hızlandırılmalıdır. Vücut yağ oranını düşürmek için içeriğimizi inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Peki, tüm vücudu geliştirmek için nelere dikkat edilmesi gerekir? O halde çok hassas olan bu sürecin önemli hususlardan bahsedelim.

Full Body Antrenmanı Nasıl Yapılır?

Tüm vücudu geliştirmek için bir günde vücudunuzdaki tüm kasları çalıştırmak göze korkutucu gelebilir. Vücut sağlığınıza bir zararı olacağını düşünebilirsiniz. Ancak kesinlikle bir zararı yoktur. Düzenli bir program ve yeterli tekrarlar ile tüm vücudunuzu en doğru şekilde çalıştırabilirsiniz. Ayrıca üst vücut ve alt vücudu geliştirmenin yanında kuvvet antrenmanları sayesinde kaslarınızın gücünü artırmak da bu süreçte son derece önemli olacaktır.

Üst Vücut Kasları Geliştirme

Görünümümüz için en önemli kaslar üst vücutta yer almaktadır. Bu nedenle tüm vücudu geliştirmeye yönelik antrenman programına öncelikli olarak üst kas gruplarınızı geliştirerek başlamalısınız. İlgili kas grubunu geliştirmek için yapmanız gereken hareketler ise aşağıdaki gibidir:

·Bench Press

·Bent Over Barbell Row

·Dumbbell Shoulder Press

·Barbell Curl

·21 Tekrar

·Ez Bar Curl

·Concentration Curl

·Weighted Bench Dip

Yukarıdaki hareketler; kol, omuz, karın ve göğüs kaslarının geliştirilmesi için ideal hareketler arasındandır. Bu sayede bel üzerinde yer alan tüm kas gruplarını aynı gün içerisinde çalıştırmış olursunuz. Ancak yağ oranınızı düşürmek ve protein alımınızı artırmak, kas kazanım hızınızın da artmasına fayda sağlayacaktır.

Alt Vücut Kasları Geliştirme

Özellikle bacak kaslarımızı geliştirmek, üst vücut kaslarımızla alt vücut kaslarımızın dengede kalması adına son derece önemlidir. Ancak bir o kadar da zordur. İşte bunun için düzenli spor yapamıyorsanız, haftada birkaç gün tüm vücut geliştirme antrenman programı uygulayarak, kısa sürede daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Peki, alt vücutta yer alan kasları geliştirmek için hangi hareketleri yapmamız gerekir?

·Düz Bacak Deadlift

·Butt Blaster

·Walking DB Lunge

·Barbell Full Squat

·Barbell Hip Raise

·Barbell Deadlift

Yukarıdaki hareketler, belimizin alt kısmında kalan tüm kasların çalışmasını sağlayacaktır. Üst ve alt vücut kasları geliştirme antrenmanları sayesinde bir gün içerisinde tüm vücudunuzun kaslarını çalıştırmış olursunuz. Ancak bunlar yeterli değil. Ayrıca kuvvet artırıcı antrenmanlar yaparak, kas kütlelerinizi desteklemelisiniz.

Kuvvet Antrenmanları

Kas kuvvetinin ve kasların dayanıklılığının artırılmasına yönelik çeşitli egzersizlerin gerçekleştirilmesi, kuvvet antrenmanı olarak tanımlanmaktadır. Özellikle alt ve üst kas gruplarının çalıştırıldığı günde çalışmaların desteklenmesi ve kasların kuvvetinin artırılması için de özel bir kuvvet artırma programının uygulanması gerekir. Böylece güç ve performans elde etmiş olursunuz. Ayrıca sporcu kombinasyonları sayesinde kas kütlenizin gelişimini destekleyebilir, daha güçlü kaslara sahip olabilirsiniz. Peki, kuvvet artırmaya yönelik antrenmanlarda hangi egzersizler gerçekleştirilir?

·Bent Over Row

·Deadlift

·Incline Bench Barbell Press

·Ayakta Barbell Shoulder Press

·Bench Press

·Hack Squat

·Stiff Leg Deadlift

Yukarıdaki egzersizleri doğru tekrar ve set sayısında gerçekleştirmelisiniz. Yeterli tekrar yapmazsanız, beklediğiniz verimi ne yazık ki alamazsınız. Ayrıca bu süreçte beslenme programınız da çok önemli. Vücut yağ oranınız düşük olmalı ve protein alımınızı artırmalısınız. Peki, tüm vücut antrenmanlarının sağladığı ne gibi faydalar vardır? Şimdi bunlardan söz edelim.

Full Body Antrenman Programı Avantajları Nelerdir?

Yeterli vakti olmayan, haftada birkaç günden fazla fitness antrenmanlarına vakit ayıramayan kişiler için full body antrenman programı son derece faydalı olacaktır. Üstelik tüm kas grupları çalıştığı için kısa zaman içerisinde kas gelişiminiz önemli seviyeye ulaşacaktır. O halde şimdi tüm vücut antrenman programının faydalarından söz edelim.

·Daha az gün çalışarak her gün çalışmış gibi vücudunuzun geliştiğini hissedebilirsiniz.

·Alt ve üst vücudunuzu geliştirmekle beraber kuvvet antrenmanları ile kas gücünüzü artırabilirsiniz.

·Zamandan tasarruf yaparak, yalnızca birkaç gün birer saat çalışma ile yüksek verim elde edebilirsiniz.

·Antrenman programınıza uyamadığınız durumlarda onu telefi etmenize gerek yoktur. Tüm vücut çalıştığınız için kas gruplarınız sürekli gelişim halinde olur.

Yukarıdaki faydalar kas kütlenizi ve kas gücünüzü daha az ve etkili çalışarak nasıl artırdığınızı göstermektedir. Bunun için zaman anlamında sıkıntı yaşıyorsanız, tüm vücut antrenman sistemini uygulayabilirsiniz. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken en önemli konu, antrenmanlarınıza devam ederken beslenmenizi ihmal etmemektir. Yağ yakmak, yağ oranınızı azaltmaya yardımcı olacak diyet programı uygulamak ve doğru oranda protein almak son derece önemlidir. Ancak bunu kendiniz gerçekleştiremiyorsanız, mutlaka bir diyetisyenden destek almalısınız. Diyetisyeniniz sizin için beslenme programı ayarlayacaktır. Siz de çok fazla düşünmeden, sizin için planlanan beslenme programına uyarak, hedeflediğiniz kas gelişimini elde edebileceksiniz.

Kaslarınızın şişmesi ve güçlerinin artması için son derece etkili bir çalışma prensibi olan full body antrenman programı sayesinde kısa sürede yüksek verim elde edebilirsiniz. Ancak antrenmanlarınızı doğru yapmanız, beslenme programına uymanız ve haftanın belirli günleri tüm vücut çalışmanız, dikkat etmeniz gereken konuların başında gelmektedir.

 

 


Kaynaklar:

https://www.healthline.com/nutrition/best-ways-to-burn-fat

https://liftvault.com/programs/best-full-body-workout-routines/

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.